Externe Links en achtergrondinformatie
 
Op deze pagina vindt u informatie en externe links gerelateerd aan de activiteiten van De Firma Cantus


Close Harmony

Close Harmony

Close harmony kan omschreven worden als een meerstemmige zangstijl waarbij de verschillende stemmen en tonen elkaar dicht volgen (met of zonder instrumentale begeleiding). Daardoor ontstaat binnen het akkoord veel wrijving en dat geeft deze muziek een verbazende rijkdom aan klank en kleuren die je nergens anders in de koormuziek tegenkomt. Het zingen van deze vorm van muziek is een uitdaging door de grote verantwoordelijkheid die elke stem heeft binnen het lied en binnen de groep. Het is hierbij belangrijk dat naast de nodige zangtechniek (en -theorie) veel aandacht wordt besteed aan het zingen van lastige toonafstanden, het luisteren naar samenklanken en deze zuiver te zingen alsmede het goed neerzetten van een stuk met elkaar. Dit is een van de moeilijkste vormen van zingen met een groep. Zingen in closeharmonystijl kan zowel met als zonder - dus a capella - instrumentale begeleiding.

(bron: Wikipedia)

Piano

Pianistique  

http://www.pianistique.nl/

Michiel Hinnen is onze vaste pianist. Zijn partner Iris Verhoog is ook nauw verbonden met De Firma Cantus en is eveneens een ervaren pianiste en docente.

Koor

Basilius College  

http://www.basiliuscollege.nl/

Een aantal zangers van De Firma Cantus zingt met veel genoegen in het Basilius College, een Nederlands kamerkoor van hoog niveau. Contact Informatie
Dik de  Weger
055 - 366 36 55
.

vragen en opmerkingen mbt de website: royhenri@gmail.com